"Preuzete su mere za raspuštanje skupštine"

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je dogovoreno preduzimanje potrebnih radnji za raspuštanje skupštine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.07.2019.

08:51

Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj je nakon sastanka s liderima stranaka vladajuće koalicije, a kome se nije odazvao lider DPK Kadri Veselji, izjavio da je na sastanku dogovoreno da se preduzmu potrebne radnje za raspuštanje skupštine, prenosi Klan Kosova.

"Nakon povlačenja mene i vlade, sada je važno da se preduzmu mere kako bi zemlja izašla na izbore da bi narod mogao dalje da odlučuje o institucijama. Uvereni smo da će se to dogoditi na vreme", rekao je Haradinaj.

On je rekao i da postoji osnova da se skupština raspusti i da se održe izbori. "Složili smo se da ne gubimo vreme i da koordiniramo akcije za glasanje o predlogu za raspuštanje skupštine", kazao je Haradinaj, dodajući da još nema tačnog datuma održavanje prevremenih izbora, preneo je RTK2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: