Eksplozija u gradskom autobusu na Dedinju, šestoro povređeno FOTO/VIDEO

Šest osoba povređeno je u eksploziji kompresora u gradskom autobusu u Ulici neznanog junaka na Dedinju.

Izvor: RTS, Tanjug

Utorak, 30.07.2019.

11:25

Eksplozija u gradskom autobusu na Dedinju, šestoro povređeno FOTO/VIDEO
Tanjug/Edib Tahiroviæ

Eksplozija boce za kompresovanje vazduha u autobusu na liniji 78 dogodila se oko 11 sati, a od siline eksplozije puklo je bočno staklo na zadnjem delu vozila.

Pet putnika iz autobusa na liniji 78 u kojem se dogodila eksplozija lakše je povređeno, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

On je novinarima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim telesnim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

"Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje", rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru.

Neki beogradski mediji objavili su da je među povređenima i jedna beba.

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, koji je novinarima rekao da je autobus privatnog prevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

On je naveo da će sva vozila tog privatnog prevoznika biti upućena na vanredni tehnički pregled i da će grad raditi na tome da sistem javnog prevoza bude što bezbedniji.

"Jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza jeste bezbednost, pored redovnosti i udobnosti", rekao je Vasiljević.

On je pojasnio da je u 10.56 u autobusu na liniji 78 došlo do eksplozije boce za komprimovani vazduh, koja je fabrički ugradjena u krov vozila.

Kako je rekao, oko 11.15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.
Tanjug/Edib Tahiroviæ
Tanjug/Edib Tahiroviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: