Varadkar: Džonsonov predlog o Bregzitu daleko od realnosti

Predlog novog britanskog premijera Borisa Džonsona da sporazum o Bregzitu sa EU može biti potpuno redefinisan tokom narednih meseci daleko je od realnosti.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

22:45

Varadkar: Džonsonov predlog o Bregzitu daleko od realnosti
Foto: EPA-EFE/GEOFFROY VAN DER HASSELT

Ovo je izjavio predsednik irske Vlade Lio Varadkar.

To nije nešto sto može da se dogodi "u stvarnom svetu", rekao je irski premijer, preneo je Rojters.

"Slušajući ono što je danas rekao, stekao sam utisak da je pričao, ne samo o isključivanju ''bekstopa'' (dogovorenog zaštitnog mehanizma koji bi značio da Severna Irska ostaje u carinskoj uniji sa Britanijom ako se ne pronađu druga rešenja), već o sasvim novom sporazumu - boljem sporazumu za Britaniju. To se neće dogoditi", rekao je Varadkar.

Prema njegovim rečima, "svaki predlog koji predviđa da se sasvim nov sporazum sklopi za nekoliko nedelja ili meseci, potpuno je van realnog sveta".

Britanska kraljica Elizabeta II danas je u Bakingemskoj palati, na formalnoj svečanosti, ponudila Boris Džonsonu mandat da formira Vladu, posle čega je on izjavio da će Britanija izaći iz EU 31. oktobra, "i da tu nema ako ili ali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: