Kosovska policija se oglasila povodom privođenja Srbina na prelazu Bela Zemlja

Kosovska policije objavila je saopštenje koje se odnosi na jučerašnje privođenje kosovskog Srbina na administrativnom prelazu Bela Zemlja.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

18:55

Kosovska policija se oglasila povodom privođenja Srbina na prelazu Bela Zemlja
Ilustracija: EPA/KUSHTRIM TERNAVA

U njemu se navodi da je "redovnom kontrolom ustanovljeno da su prilikom zaustavljanja V.T. muškarca srpske nacionalnosti koji je putovao sa suprugom, njegovoj supruzi O.T. istekla dokumenta, pa joj je zbog nevažeće dokumentacije zabranjen izlaz sa Kosova".

"Tom prilikom su V.T i O. T vređali policajca i ometali rad policijskih službenika. Nakon saslušanja osumnjičeni je priznao krivicu, pa je Tužilaštvo pokrenulo slučaj koji je prosleđen nadležnom sudu", stoji u saopštenju.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić saopštio je juče da je reč o sedamdesetogodišnjem Vojislavu Todoroviću iz Gnjilana i poručio da je njegovo prebijanje i hapšenje na administrativnom prelazu Končulj novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu.

U saopštenju za medije Đurić je naveo da je maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: