Pažnja: Crveni meteo alarm u Srbiji zbog visokog UV zračenja

U Srbiji se danas vrednosti UV indeksa kreću od umerene do vrlo visoke, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

14:36

Pažnja: Crveni meteo alarm u Srbiji zbog visokog UV zračenja
Ilustracija: Depositphotos/Nejron

Prema tabeli RHMZ, sutra će cela Srbija biti pod narandžastim i crvenim meteo alarmom, koji označavaju visoke i vrlo visoke vrednosti UV zračenja.

Vrlo visok UV indeks danas imaju Vranje, Prizren, Beograd, Sombor, Novi Sad, Palić, Loznica, Niš, Leskovac, dok su Požega, Kraljevo, Ćuprija, Zlatibor i Smederevska Palanka označeni umerenim UV indeksom.
Screenshot RHMZ
Sutra će ce u celoj Srbiji biti vrlo visoke vrednosti UV zračenja pa se preporučuju mere zaštite kao što su izbegavanje direktnog izlaganja suncu od 11 do 16 časova i sklanjanje u hladovinu. Preporučuje se da se koristi odgovarajuća odeća, šeširi, naočari i zaštitna krema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: