Suđenje Jutki formalno ispočetka 14. avgusta

Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, zakazano za 14. avgust.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2019.

13:35

Suđenje Jutki formalno ispočetka 14. avgusta
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Suđenje će se odvijati pred Osnovnim sudom u Kruševcu, nakon što je prošlog meseca izmešteno iz Osnovnog suda u Brusu.

Suđenje će formalno krenuti iz početka pred novim sudijom, rekao je za Tanjug punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa. Taj sud je utvdrio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora. Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: