Objavljene fotografije uhapšenih CIA agenata; "Neki su već ubijeni" FOTO

Iranska agencja objavila fotografije nekolicine uhapšenih CIA agenata. "Nekoliko njih osuđeno je na smrt", prenosi Fars.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

11:49

Objavljene fotografije uhapšenih CIA agenata;
Pool/Pool/Getty images

Ranije danas, ta poludržavna agencija prenela je izjavu jednog zvaničnika iranske obaveštaje agencije da je u akciji Teherana u junu razbijena mreža CIA agenata, navodno sajber - špijuna. Identifikovano je, kako je rečno, 17 obaveštajaca CIA-e, od kojih je nekoliko osuđeno na smrtnu kaznu.

Ostatak je osuđen na doživotini zatvor, dodaje agencija Fars, čiji izveštaj je preneo Sputnjik internešenel.

Još uvek nema zvanične reakcije iz Vašingtona, a u međuvremenu Iran je putem medija počeo da objavljuje fotografije uhapšenih CIA agenata. Pre tvrdnjama iranskih medija, neki su uhapšeni prilikom podnošenja zahteva za vizu, a neki su vize imali od ranije, "ali ih je CIA naterala da ih obnove".

Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su s Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obaveštajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

Očekuje se reakcija SAD, koja je s Iranom već mesecima u sve većem i većem sukobu, najpre oko povlačenja Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim i oko "igre" sa napadnutim i zaplenjenim tankerima u Persijskom zalivu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: