Pod rukovodstvom istruktora NATO-a udavila se tri ukrajinska vojnika

Trojica ukrajinskih vojnika udavila su se tokom vežbi prelaska reke u oklopnom vozilu, saopštio predstavnik operativne komande Donjecke narodne republike.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 22.07.2019.

08:09

Pod rukovodstvom istruktora NATO-a udavila se tri ukrajinska vojnika
ia_64/Depositphotos/Ilustracija

Incident se desio u Lavovskoj oblasti tokom vojnih vežbi pod rukovodstvom instruktora NATO-a u Međunarodnom centru za mirovne snage i bezbednost.

"Prema podacima obaveštajnih službi, tokom faze prevazilaženja vodenih prepreka za vreme brigadnih taktričkih vojnih vežbi pod rukovodstvom istruktora NATO-a u Međunarodnom cerntru za mirovne misije i bezbednost u Lavovskoj oblasti potonulo je borbeno desantno vozilo iz sastava 95. Posebne desantno-jurišne brigade. U oklopnom vozilu su se nalazila trojica padobranaca“, rekao je zvanični predstavnik operativne komande Donjecke narodne republike Danil Brzsonov.

Po njegovim rečima komandant desantno-udarnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Mihail Zabrodski je odlučio da o pogibiji vojnika bude objavljeno tek nakon izbora za Vrhovnu radu, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: