Salvini: Dosta je odluka Pariza i Berlina o migrantima

Francuska i Nemačka ne mogu da same donose odluke o migracionoj politici "ignorišući zahteve zemalja koje su najizloženije" - Italije i Malte.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 21.07.2019.

18:05

Salvini: Dosta je odluka Pariza i Berlina o migrantima
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ovo je poručio italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini u pismu svom francuskom kolegi Kristofu Kastaneru.

"Dosta je odlučivanja Pariza i Berlina. Italija više nije spremna da prihvata sve imigrante koji stižu u Evropu", ukazao je Salvini, šef ekstremne desnice u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije nisu u petak uspeli da se na sastanku u Helsinkiju dogovore o "mehanizmu solidarnosti" za prijem neželjenih migranata koji preko Sredozemnog mora stižu do Evrope.Malta i Italija su na tom sastanku predložile uspostavljanje "privremenih centara za smeštaj i identifikaciju" migranata u zemljama najbližim njihovim polazištima na put ka Evropi.

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije će se ponovo sastati u ponedeljak, u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: