Glas Amerike: Predstavnički dom glasa o rezoluciji za pokretanje Trampovog opoziva

Predstavnički dom američkog Kongresa trebalo bi da glasa o rezoluciji za pokretanje procesa opoziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

Izvor: Glas Amerike

Sreda, 17.07.2019.

23:00

Glas Amerike: Predstavnički dom glasa o rezoluciji za pokretanje Trampovog opoziva
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Rezoluciju o opozivu insistira kongresmen Al Grin, demokrata iz Teksasa, protivno željama predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, piše Glas Amerike.

Ona i drugi demokratski lideri umesto toga, podržavaju brojne kongresne istrage veza Trampove predizbornog štaba sa Rusijom, njegovih finansija i poreskih prijava, kao i pitanja da li je ometao istragu specijalnog tužioca Roberta Malera.

Kongresmen Grin je već dva puta iskoristio kongresne procedure, krajem 2017. i početkom 2018, tražeći da se na dnevni red stavi pitanje opoziva, ali je oba puta taj predlog odbačen ubedljivom većinom. Tada su, međutim, većinu u Predstavničkom domu imali republikanci, a sada je imaju demokrate.

Uprkos tome što, prema preliminarnim proenama, taj predlog verovatno neće dobiti potrebnu većinu, glasanje bi moglo pokazati kako su raspoloženi pojedinačni članovi donjeg doma Kongresa, kada je reč o pokretanju procesa smene republikanskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: