Mediji ne izveštavaju isto o broju poginulih u napadu u Erbilu

Mediji izveštavaju različito o broju poginulih u današnjem napadu na truske diplomate u restoranu u Erbilu, glavnom gradu autonomnog regiona Kurdistan, u Iraku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

17:15

Mediji ne izveštavaju isto o broju poginulih u napadu u Erbilu
Foto: EPA-EFE/GAILAN HAJI

Turski mediji kažu da je ubijen jedan njihov diplomata, a zapadni mediji da su ubijene najmanje dve osobe i da ima povređenih.

Turska agencija Anadolija i dnevnik "Hurijet" navode da je u napadu na restoran u Erbilu poginuo jedan turski diplomata.

Anadolija prenosi reči vlasnika restorana da je napadač u civilnom odelu sa dva pištolja pucao na turske dilomate koji su obedovali u tom trenutku.

"Hurijet" prenosi da je tursko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo da je u pucnjavi u Erbilu poginuo jedan zaposleni u turskom konzulatu.

Ministarstvo je navelo, prenosi list, da je do napada došlo izvan konzulata u Erbilu i da nastavlja da radi zajedno sa iračkm i lokalnim vlastima kako bi brzo pronašli počinioce napada.

AP prenosi pozivajući se na turske medije da je u napadu poginula jedna osoba, ali navode i izveštaje iračke državne agencije da je poginuo zamenik konzula Turske u Erbilu i nekoliko ljudi iz njegove pratnje.

Američka agnecija izveštava da su kurdski bezbednosni izvori naveli da je u napadu na restoran u Erbilu poginuo turski diplomata i civil, a da je još jedan civil povređen.

Rojters je prethodno javio da su u napadu poginula trojica diplomata pozivajući se na kurdske zvaničnike i iračku državnu televiziju, da bi potom naveo da su poginule dve osobe, među kojima turski diplomata, pozivajući se na kurdske bezbednosne zvaničnike i Tursko Ministarstvo inostranih poslova.

Britanska agencija je prenela navode Turskog Ministarstva inostranih poslova da je jedan od poginulih diplomata koji je radio u konzulatu u Erbilu, ali i saopštenje iz Službe unutrašnje bezbednosti regiona Kurdistana da su u napadu poginuli jedan diplomata i jedan civil, dok je jedan civil povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: