Odred "četiri jahačice apokalipse"

Tramp ponovio komentar republikanskog senatora koji je demokratske poslanice, koje optužuju Trampa za rasizam, u kom ih naziva četiri jahačice apokalipse.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

13:42

Odred
Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Radi se o četiri demokratske poslanice migrantskog porekla, za koje je američki predsednik izjavio da mrze Ameriku i da bi trebalo da se vrate odakle su došle, u siromašne i opustošene zemlje. Predstavnički dom SAD, u kom vladaju demokrate, danas je usvojio odluku kojom se Trampove izjave osuđuju, a pokrenut je izahtev za impičment.

Reč je o demokratskim poslanicama Aleksandriji Okazio-Kortez, poreklom iz Portorika, Ilhani Omar koja je u SAD došla kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres. Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.

U najnovijem tvitu, američki predsednik je ponovio reči republikanskog senatora koji je poslanice nazvao odredom i "četiri jahačice apokalipse", ali i tip ljudi zbog kojih postiji uputstvo na bocama od šampona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: