Luksuz francuskog ministra koštao fotelje; De Riži podneo ostavku

Francuski ministar ekologije Fransoa de Riži, o čijem je raskalašnom privatnom životu javnost polemisala danima, podneo je danas ostavku.

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

15:22

Luksuz francuskog ministra koštao fotelje; De Riži podneo ostavku
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kako javljaju francuski mediji, De Riži je trebalo da danas u Parlamentu odgovara na pitanja Vlade nakon brojnih kritika koje je izazvalo pisanje nezavisnog portala "Mediapar" o njegovom privatnom životu.

Tokom proteklog vikenda De Riži je u više navrata odbacio navode "Mediapara", nazivajući ih "grotesknim".

Taj portal je 10. jula objavio da De Riži koristi novac poreskih obveznika za raskošne večere i renoviranje rezidencije.

On i njegova supruga su prema navodima portala pozivali prijatelje na raskošne večere u hotel koji je zvanična rezidencija Francuske.

De Riži je 10 takvih večera priredio dok je bio predsednik Skušptine, između oktobra 2017. godine i juna 2018. godine, a gosti su uglavnom bili lični prijatelji para, naveo je portal.

Portal je takođe pisao da su se De Riži i njegova supruga preselili u ministarski stan, na čije su preuređenje potrošili 63.000 evra.

Renoviranje je uključilo novu svlačionicu od 17.000 evra, plaćenu javnim novcem, navodi "Mediapar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: