Otkud Hasan Dudić kod Miše Vacića: U Srpskoj desnici našao sam sebe VIDEO

Pevač Hasan Dudić ulazak u Srpsku desnicu Miše Vacića obrazlaže time što dele stavove i program. Vacić: Hasan i ja mislimo na isti način.

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

13:05

Otkud Hasan Dudić kod Miše Vacića: U Srpskoj desnici našao sam sebe VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Objašnjavajući kako je došlo do dogovora sa Vacićem, Dudić koji je i predsednik Centra za ljudska prava i nacionalne manjine kaže da su njegovi motivi za ulazak u Srpsku desnicu bili to što je u njoj "našao sebe".

"Tu su mladi i uspešni ljudi koji se srcem i dušom trude da pruže ruku svim ljudima dobre volje. Oni imaju program sličan mom programu", rekao je Dudić.

On je, povodom toga što je Miša Vacić ranije bio osuđivan zbog diskriminacije pripadnika LGBT populacije, rekao da je "tada bila druga vlast i drugo vreme. Možda nije tako mislio". Sam Vacić kaže da nije promenio svoje gledište. "Ja sam osuđen u montiranom procesu bivšeg režima. Podmetnuli su mi oružje i napad na policiju", naveo je on.

"Ja i Hasan mislimo na isti način o ovde pomenutima, pederima", rekao je Vacić i dodao da se protivi tome "jer to nije u skladu sa našom kulturom".

"U izjavama zbog kojih sam osuđen stoji da se apsolutno nenasilno, gandijevski, pacifistički protivim jer nije u skladu sa našom verom", pokušao je da objasni svoje ranije delovanje Vacić.

I Hasan Dudić se, takođe, osvrnuo na svoju prošlost objasnivši kako je došlo do toga da napiše pesmu "Hej, ja sam gej".

"Ja sam to napisao po narudžbini. Ležao sam u bolnici i pisao pesmu za festival i sestra mi kaže 'Nećeš od toga zaraditi banke. Sad će Parada ponosa. Napiši pesmu'", kaže on i dodaje da ni on ni Miša Vacić "nemaju ništa protiv 'tih ljudi'".

"Neću da moja Vasilisa i moj Vasilije, moji unuci i sva deca naša, gledaju to. Nek u četiri zida rade šta hoće", objašnjava Dudić.

On je rekao i je zbog te pesme, koju je Ivan Gavrilović otpevao, bio izvređan i da im nisu isplaćeni honorari i da je "dobio šipak". "Zaj....i ih pederi", dobacio je Vacić.

O čemu su sve pričali Dudić, Vacić i voditeljka Nevena Madžarević pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: