"Makronove reči na spskom poruka da je Francuskoj stalo do Srbije" VIDEO

"Sada je red da vam u ime svoje zemlje kažem - Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju i znamo šta vam dugujemo".

Izvor: Prva

Utorak, 16.07.2019.

11:13

Tim se rečima Emanuel Makron obratio građanima na Kalemegdanu i to na srpskom jeziku.

Od bratstva po oružju do zajedničke budućnosti. Od izgradnje metroa do rešenja Kosovskog problema. Od tujumfa Novaka Đokovića do ulaska u EU.

O čemu su predsednici Francuske i Srbije razgovarali u četiri oka za TV Prva govorili su Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije i Marko Subotić, novinar Al Džazire.

Zečević kaže da mu se čini da i na Fracuskoj strani svesni da je bilo loših stvari u odnosima dve zemlje u poslednjih 20-30 godina i da su Makronove poruke na srpskom "neka vrsta posebnog izvinjenja srpskom narodu za sve ono što se događalo u prošlosti i da pokaže da je Francuskoj stalo do Srbije".

On, dodaje, i da, svakako, i da našoj strani ima odgovornosti.

Marko Subotić kaže da je veoma značajno što se Makron ponovo založio za održavanje sastanka u Parizu koji je, podseća, trebalo da se održi početkom meseca.

Reči Makrona da EU treba da bude ključni činilac u rešavanju "kosovskog pitanja", poruka su i za SAD i za Rusiju, rekao je Zečević i dodao da postoje mišljenja da "Rusiji ne odgovara rešenje jer time zadržava uticaj na Srbiju".

On navodi da mu deluje da Francuzi "staju na američku liniju", odnosno da su na poziciji da će podržati sve što se dve strane dogovore.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: