Vučić: Veliki Makron stao pred Srbe i kupio im srca

Tokom obilaska Kalemegdana i priređene svečanosti, predsednik Francuske govorio na srpskom jeziku, što je naišlo na dug veliki aplauz i odobravanje okupljenih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

20:38

Vučić: Veliki Makron stao pred Srbe i kupio im srca
Foto: Predsedništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je usred pokazanog truda da nauči reči, i njegovo strpljenje da stane pred narod i da sluša o problemima Srbije.

"Veliki Makron je pokazao poštovanje prema Srbiji. Nije u četiri zida pričao sa istomišljenicima, već je stao pred običan narod. Predsednik Makron je imao strpljenja da me sasluša, a ja sam govorio o svim vašim i našim nedaćama i sve što je srpski narod prošao u poslednjim decenijama", rekao je Vučić dodajući da je to razlog zašto je Srbima kupio srca.

Vučić je nastavio podsetivši na Makronove reči sa prethodno održane konferenciji u Palati Srbije da se Evropa dubinski reformiše i da će "kako to bude išlo, tako će i Srbija da pristupa".

"Za Francusku je prioritet dubinska reforma EU, a ja vas ko boga molim - požurite i Srbi će vam biti zahvalni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: