Vikend u sezoni - haos na granicama, kako ga izbeći?

Gužve na granicama pojačavaju se usred turističke sezone vikendom. Iz AMSS-a savetuju korišćenje manjih alternativnih prelaza.

Izvor: B92

Subota, 13.07.2019.

14:44

Vikend u sezoni - haos na granicama, kako ga izbeći?
Ilustracija: Deposit photos/bradatata

Prema poslednjim informacijama vreme zadržavanja na je pojačano u Preševu u oba smera, i iznosi oko 35 minuta.

Na Horogošu, na ulazu u Srbiju čeka se 45 minuta, a izlazu 20 minuta. Na GP Gradina 20 minuta potrebno je za izlaz iz zemlje, GP Batrovci i Šid ulaz u Srbiju 45 minuta.

U odnosu na stanje koje je putnike na granicama sačekalo jutros u popodnevnim satima sitacija je danas daleko bolja. Međutim, to nije pravilo. Četvorosatno čekanje na Horgošu se sata višestruko smanjilo. Ipak, treba uzeti u obzir da je situacija vikendom promenljiva, te da nije pravilo da su popodnevni sati bolji za put.

"Vikendom bude vrlo promenjivo. Iz Mađarske bude talas, uvek se očekuje pojačanje. Za putovanje vikendom najbolje je korisiti manje frekventne prelaze. Bački breg je promenljiv kao alternativa Horgošu, udaljen ka Somboru, ali je i propusna moć mala. Za Hrvatsku su svakako bolji manji prelazi, Bačka palanka nema zadržavanja, manje je za vikend. Zasad ni na ostalim granicama osim navedenih", rečeno nam je iz AMSS-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: