Pripadnici OVK čekaju nove pozive Haga

Trojica bivših pripadnika tzv. OVK, koji su jednom već saslušani u Hagu, iako im je najavljen i drugi poziv, do sada ga nisu dobili, piše prištinski Zeri.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

14:46

Pripadnici OVK čekaju nove pozive Haga
EPA-EFE/STR

Reč je o Sokolu Dobruni, bivšem šefu vojnog suda OVK, Sabajadinu Ceni, bivšem komandantu te paravojne formacije i Flamiru Hotiju, bivšem pripadniku.

Specijalni sud u Hagu formiran je radi utvrđivanja i kažnjavanja ratnih zločina koje su počinili Albanci nad Srbima i pripadnicima drugih manjina, kao i lojalnim Albancima, tokom poslednjih sukoba na KiM.

Sud je formiran u leto 2015., sa sedištem u Hagu i do danas nije podignuta nijedna optužnica.

Dobruna je u Hagu saslušan decembra prošle godine i od tada nije dobio novi poziv, iako su mu, kako kaže, rekli da će ga ponovo kontaktirati.

"Nisam imao nikakvog kontakta sa Specijalizovanim tužilaštvom, uprkos tome što mi je rečeno da će me nakon tog razgovora pozvati ponovo, s tim da vreme nije bilo odredjeno", rekao je Dobruna za Zeri.

Dobruna kaže da još uvek ne zna tačno da li se on tretira kao sumnjičeni ili svedok, iako je dva danas uzastupno saslušavan u Prištini.

"Ne prihvatam Haški tribunal, ali poštujem volju Skupštine Kosova i zato sam se odazvao pozivu. Kada sam ga potpisao, pisalo je da sam 'osumnjičeni svedok' i ovaj termin za mene je nedostupan jer sam ili osumnjičeni ili svedok ", rekao je Dobruna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: