Tužilaštvo u Gnjilanu: Srbi uhapšeni jer su hteli da pošalju dokumenta Beogradu

Kancelarija tužioca u Gnjilanu tvrdi da su dvojica uhapšenih Srba sa KiM, pokušala da Beogradu pošalju dokumenta o pojedinim srpskim opštinskim zvaničnicima.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

14:21

Tužilaštvo u Gnjilanu: Srbi uhapšeni jer su hteli da pošalju dokumenta Beogradu
Ilustracija: EPA/Valdrin Xhemaj

Portparolka tužilaštva navela je da je policija pronašla ta dokumenta u vozilu osumnjičenih, prenosi prištinski Kallxo.

Ona kaže da postoji osnovana sumnja da su T.T. i D.D. 10. jula na osnovu, kako tvrdi, zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Koordinacionog centra za KiM iz Vranja, pokušali da Beogradu pošalju dokumenta o pojedinim srpskim zvaničnicima u opštinama Klokot i Vitina.

Na administrativnom prelazu Končulj dvojica Srba, direktori dve osnovne škole, privedena su prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.

Tim povodom reagovala je Kancelarija za KIM, koja je najoštrije osudila taj postupak kao nastavak kampanje zastrašivanja srpskog naroda na KiM i zatražila njihovo oslobađanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: