Klačar: Ako će opozicija da bojkotuje izbore, što pre da saopšti

Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je da ako je odluka opozicije da bojkotuje izbore, to treba što pre da saopšti javnosti.

Izvor: Beta

Petak, 12.07.2019.

13:20

Klačar: Ako će opozicija da bojkotuje izbore, što pre da saopšti
Screenshot/TV Prva Screenshot/TV Prva

"Opozicija šta god da odluči treba da saopšti sada, jer se Srpska napredna stranka već nalazi u nekoj vrsti kampanje. Bolje je da odluku saopšte sada nego za tri meseca", rekao je Klačar agenciji Beta povodom izjave predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da "već sada treba reći da opozicija neće učetvovati na izborima".

On je kazao da je za opoziciju važno da "što više stranaka bojkotuje izbore", jer će to značiti "manju izlaznost", a to za opoziciju treba da bude cilj bojkota.

Naveo je da je ispred opozicije period u kojem moraju da donesu najtežu moguću odluku, jer bira između "dve loše stvari".

"Loša je stvar da preskoče izbore, jer gube intitucionalnu platformu da utiču na politički život Srbije. Sa druge strane, opozicija ima svoje interese, jer su male šanse da se ispune njeni zahtevi vezani za izborne uslove i da naprave ozbiljan rezultat na sledećim izborima", rekao je Klačar.

Ocenio je da opozicija može da "ima korist" samo ako izlaznost bude mala i da je to "jedino merilo uspeha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: