Đokić se izjasnio da nije kriv za ratni zločin iz 1999.

Zoran Đokić, Srbin iz Peći, izjasnio se u prištinskom specijalnom sudu da nije kriv za ratni zločin protiv civila tokom marta i aprila 1999. godine u tom mestu.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

11:58

Đokić se izjasnio da nije kriv za ratni zločin iz 1999.
Ilustacija: Deposit photos/Jan Pietruszka

"Nisam kriv", kratko je rekao Đokić na početku suđenja, prenela je KTV.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva Kosova podignutog u junu mesecu, Đokić se sumnjiči da je u saradnji sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti, tokom marta i aprila 1999. godine, počinio zločine protiv civilnog stanovništva u naselju Kristal u Peći.

Prema navodima optužnice, ta grupa u kojoj je bio i on “nasilno su ušli u albanske kuće, naterali stanovnike da napuste domove, fizički i psihički ih zlostavljali, ali i ubili”.

Đokićev advokat, Ljubomir Pantović, na osnovu prvog uvida u optužnicu, ranije je izjavio da protiv njegovog branjenika nema dovoljno dokaza, kao i da su svedoci „nekredibilni“.

Kosovska policija uhapsila je Đokića 2. februara na administrativnom prelazu Jarinje, a nakon toga mu je određen jednomesečni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: