Američki mediji otkrili plan hapšenja: Zvanično 2.000, nezvanično milion

Nadležne službe u SAD planiraju da u nedelju sprovedu opsežnu raciju i hapšenje oko 2.000 ilegalnih imigranata kojima je izdato rešenje o deportaciji.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

07:47

Američki mediji otkrili plan hapšenja: Zvanično 2.000, nezvanično milion
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Helber, File

Kako prenosi Glas Amerike, iako Služba za zaštitu carine i granice (ICE) to nije potvrdila, predsednik Donald Tramp je ranije najavio da će "otpočeti deportaciju miliona ilegalnih imigranata iz SAD".

Portparol granične službe Metju Burk je u pisanoj izjavi rekao da je "hapšenje ilegalnih imigranata i deportacija onih koji su pretnja za unutrašnju bezbednost prioritet Službe za zaštitu granica i carina".

On nije želeo da govori o navodnim planiranim akcijama, ali je kazao da "svi oni koji krše imigracione zakone mogu biti uhapšeni, zadržani u pritvoru i konačno - deportovani iz SAD".

Priču o planiranoj raciji prvi je objavio "Njujork tajms" koji piše da će akcija početi u nedelju, da će obuhvatiti 10 velikih gradova i da će trajati nekoliko dana.

Prema navodima "Tajmsa", biće deportovani imigranti koji tokom akcije budu zatečeni bez dokumemanta.

V.d.direktora Službe za imigraciju Ken Kucnieli rekao je da u SAD oko milion imigranata ima naređenje o deportaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: