Gori nadomak Moskve: Vatra 50 metara uvis u termocentrali, poginula žena VIDEO

Veliki požar izbio je danas u gasnoj elektrani u regionu Moskve, javlja agencija Tass.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

11:30

Gori nadomak Moskve: Vatra 50 metara uvis u termocentrali, poginula žena VIDEO
Tanjug/Sergey Vedyashkin, Moscow News Agency photo via AP

Jedna osoba je poginula a 13 je povređeno u velikom požaru koji je zahvatio termocetralu u predgrađu Moskve, sa plamenim stubovima visokim preko 50 metera, javljaju ruske vlasti.

Jedan čuvar centrale je poginuo, 12 lakše povređenih zbrinuto je na mestu požara, a jedna osoba je u bolnici, prenosi agencija Ria Novosti.

Požar je oko 11.00 sati izbio na gasovodu koji napaja centralu i nalazi se u krugu centrale. Požar se proširio na površini od preko hiljadu kvadratnih metara i zahvatio je administrativnu zgradu i skladište. Vatrogasci su tokom popodneva javili da je požar savladan.

"Centrala je smanjila snagu na nulu ali nema rizika od prekida struje za potrošaće.

Pomoćni generatori su aktivirani i proizvodni kapaciteti drugih centrala su povećani", saopštila je kompanija Mosenergo. Šteta je procenjena na preko 150 miliona rubalja (2,1 milion evra).

Otvorena je istraga za kršenje bezbednosnih normi. Intenzitet plamena koji se video i u Moskvi se smanjio kada je prekinuto napajanje gasovoda, dok su oblaci crnog dima nekoliko sati nastavili da se šire nad centralom.

Meštanka susednog grada Mitiščija Sofija Fesenko je za rusku televiziju rekla da vruća voda izlazi iz česme za sa hladnom vodom od početka požara, i da su videli kako je dim zahvatio pola neba.

Oko pedeset vatrogasnih kola poslato je da se bori protiv požara u selu Čelobitijevo, koje se nalazi nekoliko kilometara od Moskve, javio je preko Tvitera gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Takođe su mobilisani helikopeteri i vozovi za borbu protiv požara.

Termocentrala broj 27, koja radi na prirodni gas, snabdeva strujom i grejanjem severne i severoistočne delove glavnog grada Rusije. Izgradnja centrale počela je 1987. i završila se 2000-ih. Radi se o najmodernijoj centrali koja snabdeva Moskvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: