Strašno nevreme na Halkidikiju: Šestoro mrtvih, preko 100 povređenih FOTO/VIDEO

U jakom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki šest osoba je poginulo, dok je više od 100 ljudi povređeno. Među poginulima je i dvoje dece.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.07.2019.

07:35

Strašno nevreme na Halkidikiju: Šestoro mrtvih, preko 100 povređenih FOTO/VIDEO
ifeelstock/Depositphotos.com/Ilustracija

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Do ovog trenutka nema informacija da li među stradalima ima i srpskih turista.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti. Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo. "Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni. Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta, preneo je Sputnjik. Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Moudania i Nea Kalikratia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: