Jemenski pobunjenici osudili 30 osoba na smrt zbog špijunaže

Sud pod kontrolom jemenskih pobunjenika osudio je na smrt 30 ljudi, optuženih za špijunažu u korist međunarodne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2019.

22:00

Jemenski pobunjenici osudili 30 osoba na smrt zbog špijunaže

Sabra je rekao i da je krivični sud u Sani danas oslobodio šest osoba u tom predmetu iz 2016. godine.

U grupi osuđenih na smrt uglavnom su naučnici, stručnjaci i studenti iz islamističke stranke Al-Islah, koja je deo transnacionalne organizacije Muslimansko bratstvo.

Oni su optuženi i da su davali obaveštajne podatke medjunarodnoj koaliciji koja u Jemenu od 2015. ratuje protiv pobunjenika iz pokreta Huti. Na presudu može biti uložena žalba.

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel (Amnesty international) osudila je taj proces kao "izrugivanje pravdi" i pozvala pobunjenike da momentalno oslobode svih 30 osuđenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: