Vesić: Čim se hrvatski mediji raduju odlasku Vučića, to znači da to nije dobro VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio za TV Prva da čim se hrvatski mediji raduju mogućem odlasku Vučića s čela SNS, to znači da to nije dobro.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2019.

08:14

Vesić: Čim se hrvatski mediji raduju odlasku Vučića, to znači da to nije dobro VIDEO
Screenshot/TV Prva

Na pitanje ko bi mogao da zameni lidera naprednjaka, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića na čelu SNS, Vesić kaže da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi upravo Vučić i da on, u tom smislu, nema zamenu. On dodaje i da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje s čela partije.

Vesić je za Prvu televiziju rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi naslednici, reći da je Vučić najbolje rešenje. "Ako pitate sve članove Predsedništva i Glavnog odbora, svi bi bili protiv toga da Vučić ne bude predsednik stranke", rekao je Vesić.

Kako kaže, SNS je demokratska stranka, o svemu se otvoreno razgovara, a predsednik Vučić stavlja svoje predloge na organe stranke, pa će se tako i o tom predlogu razgovarati na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS.

Ocenio je i da, čim se hrvatski mediji raduju najavi odlaska Vučića sa čela SNS, to znači da to nije dobra vest za Srbiju. "Čim se hrvatski mediji raduju nečemu, u ovom slučaju odlasku Vučića, to znači da to nije dobro za nas. Raduju se zato što je Vučić podigao Srbiju i ekonomski, politički, zato što je Srbija postala vodeća zemlja na Balkanu i njima ne odgovara Vučić na čelu stranke i Srbije", rekao je Vesić.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da bi trebalo da se povuče s čelnog mesta u stranci. Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: