Iz narandžastog u crveni meteoalarm

Ranije je u nedelju proglašen narandžasti meteoalarm za celu Srbiju, međutim za pojedine delove zemlje sada je na snazi crveni.

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2019.

14:53

Iz narandžastog u crveni meteoalarm
Ilustracija: Deposit photos/tarczas

Crveni meteoalarm RHMZ-a na snazi je u Pomoravlju, Šumadiji, Sremu i zapadnoj Srbiji, dok je narandžasti za ostatak zemlje.

"Današnji dan protiče u znaku sunčanog i tropskog vremena. Temperatura će biti visoka - u većini predela biće od 30 do 34 stepena. U poslepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojava hladnog fronta, te će u severnim i zapadnim, a potom i centralim delovima zemlje doći do naoblačenja i lokalnih pljuskova koji će biti propaćeni grmljavinom i pojavom grada. Najveća opasnost će biti na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Podunavlja, Pomoravlja, Zapadne Srbije, Mačke i Kolubarskog okruga. Tamo će biti olujni pljuskovi, grad i intezivni vetar", rekao je Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella" za Blic.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio na nedelu posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima na lokalne vremenske nepogode, obilne plјuskove, grmlјavine, pojavu grada i kratkotrajno olujni vetar.
Printskrin RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: