Eksploziv ispred policijske stanice: U napadu talibana ubijeno osam službenika izborne komisije

Osam službenika Nezavisne izborne komisije ubijeno je u bombaškom napadu talibanskih pobunjenika u Avganistanu, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 30.06.2019.

14:15

Eksploziv ispred policijske stanice: U napadu talibana ubijeno osam službenika izborne komisije
Ilustracija: Depositphotos/dk_photos

Iz Nezavisne izborne komisije saopštili su da su službenici u distriktu Maruf registrovali birače kada se napad dogodio.

Talibani su ispred stanice policije, gde su se izborni službenici nalazili, detonirali četiri ukradena vojna vozila napunjena eksplozivom, saopšteno je iz ministarstva odbrane te zemlje. U napadu je ubijeno još najmanje četiri službenika bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su snage bezbednosti ubile 25 talibana nakon napada. Talibani su preuzeli odgovornost za napad u Marufu.

Talibani su odnedavno pojačali napade na avganistanske snage bezbednosti, a u toku je sedmi krug mirovnih pregovora o okončanju višegodišnjeg rata u Avganistanu izmedju te grupe i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: