"Samo u našoj zemlji neko na tragediji i nesreći prikuplja političke poene"

Gostujući u emisiji Fokus na O2 TV, predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na nedavne poplave u pojedinim delovima prestonice.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

23:00

Foto: Screenshot/O2

Vučić kaže da su predstavnici opozicije "iz tople sobe" kritikovali stanje u Beogradu, a "nisu išli među narod".

Vučić je rekao da je njegov odgovor, za razliku od njegovih prethodnika, bio da ode među ljude, da im se pomogne u čišćenju kanala, ispumpavanju vode, pa i da čuje teške i ružne reči, što, kaže, prethodna vlast nikada nije htela da uradi.

"Moj odgovor je - izgradićemo kanalizaciju, potpisujemo ugovor i idemo u izgradnju. A, narod neka proceni šta je odgovoran i ozbiljan odgovor", rekao je predsednik. On se osvrunuo i na radove u Beogradu, rekavši da je to sve čini da bi grad bio lepši, da bi uzimali jos više novca od tursta - Kineza, Turaka, iz regiona.

Podsetio je da su i Velike stepenice na Kalemegdanu, kod amabsade Francuske rekonsturisane. "Od ruine koju su nam ostavili napravili smo prelepe stepenice a od njihovih laži građanima nismo mogi ništa da objasimo", rekao je Vučić i dodao da će saobraćaj oko Trga republike biti u funkciji 1. septembra a da će radovi oko trga biti nastavljeni.

Odbacio je primedbe opozicije da se novi investicioni plan koristi u predizborne svrhe, ističući da on nikada nije davao "lepa" predizborna obećanja. "Pobedjivao sam iako nisam lagao, već govorio istinu, obećavao reforme i težak rad, imao sam plan", rekao je Vučić.

Predsednik je najavio uređivanje ulica u Beogradu. Govoreći o merama predostrožnosti koje je izdao Gradski zavod za javno zdravlje, Vučić kaže da je voda potpuno ispravna.

"Vršilo smo provere. Voda je bila u redu. Samo u našoj zemlji neko na tragediji i nesreći prikuplja političke poene. Ja sam otišao među narod, iako su ljudi bili ljuti i nervozni, što je i normalno", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: