Vučić o izjavi Haradinaja: Meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.06.2019.

13:18

Vučić o izjavi Haradinaja: Meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Mi smo njima uvek i u svakoj situaciji malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavisnost Kosova, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo "u se i u svoje kljuse" i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM.

On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

"Haradinaj je izjavio - 'oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu'. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto... Oružje i droga...Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu", rekao je Vučić.
Vučić je istakao da će država raditi sve što može da pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u situaciji otežanog snabdevanja hranom, ali nije hteo da govori o konkretnim potezima Beograda.

"Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbevaćemo naš narod i pomagaćemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi, iako bi to mnogi voleli, ne samo u Prištini i ne samo u delu sveta, već, nažalost, i ovde u centralnoj Srbiji", podvukao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: