"Amerika sledi pogrešan put"

Amerika sledi pogrešan put, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani, javlja Rojters pozivajući se na iransku novinsku agenciju IRIB.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.06.2019.

12:30

Foto: EPA/Roland Schlager

"Danas kažem Amerikancima da je put koji ste izabrali pogrešan put", rekao je Rohani, preneo je Rojters.

On je ocenio da evropski potpisnici nisu učinili dovoljno da sačuvaju nuklearni sporazum iz 2015. godine, a bilo bi korisno i evropskim zemljama i SAD da se drže svojih obećanja u skladu sa njim.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u ponedeljak nove sankcije koje pogađaju iranskog vrhovnog vođu, ajatolaha Alija Hameneija, i druge najviše iranske zvaničnike pošto je Teheran srušio američku bespilotnu letelicu prošle sedmice, navela je agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: