Mala matura: Nakon ujdurme s curenjem testova, evo kakvi su rezultati VIDEO

Osmi razred osnovne škole ove godine je sa odličnim uspehom završilo 43 odsto đaka, a svaki sedmi je vukovac.

Izvor: Prva

Sreda, 26.06.2019.

10:15

Mala matura: Nakon ujdurme s curenjem testova, evo kakvi su rezultati VIDEO
Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Međutim, ako se može suditi po preliminarnim rezultatima testova na maloj maturi, budući srednjoškolci jedva da su dobri.

U proseku tačno su odgovorili na svega oko 50 odsto zadataka. Koliko je pokazano znanje lošije u odnosu na prethodne generacije, da li ih je na bilo koji način ometalo ono što se dešavalo tokom polaganja mature i koliko su rezultati testova pokazatelj da se u školama i te kako poklanjaju ocene?

Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, rekla je u jutarnjem programu Prve televizije da su mali maturanti ove godine u odnosu na prošlu gore uradili kombinovani test, a matematiku bolje nego lane, dok su na testu iz srpskog jezika postigli rezultat sličan prošlogodišnjem.

Ona je dodala da je ove godine pristigao uobičajen broj žalbi, najviše na 18. zadatak iz matematike.

Na pitanje da li je odlaganje testa iz matematike poremetilo male maturante, ona kaže da su rezultati pokazali da su test uradili bolje nego prošle godine.

"Razgovarala sam sa decom, oni kažu da su imali vremena da provežbaju još malo i da je test iz matematike bio lakši nego što su očekivali", navela je.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: