Uhapšen bivši predsednik Jermenije - po treći put

Bivši predsednik Jermenije Robert Kočarijan danas je uhapšen po treći put, u okviru slučaja za koji tvrdi da predstavlja političku osvetu aktuelnog rukovodstva.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

18:26

Uhapšen bivši predsednik Jermenije - po treći put
Ilustracija: Depositphotos/bennyx83

Kočarijan je smešten u pritvor nakon što je Apelacioni sud poništio odluku nižeg suda kojom je on prošlog meseca oslobođen, prenosi AP.

Kočarijan je optužen za rušenje ustavnog poretka, zato što je 2008. godine naložio vojsci i policiji da uguše proteste protiv rezultata izbora na kojima je za njegovog naslednika izabran Serž Sargsijan.

U sukobu je poginulo osam demonstranata i dva policajca.

Aktuelni predsednik Jermenije Nikol Pašinijan bio je jedan od lidera protesta, a vodio je i proteste pre godinu dana koji su doveli do svrgavanja Sargsijana posle 10 godina vladavine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: