Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja Albanaca sa KIM u EU

Službenici policijskih uprava Beograd i Kragujevca uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su krijumčarili Albance sa područja KiM do EU.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2019.

17:55

Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja Albanaca sa KIM u EU
Ilustracija: EPA/KUSHTRIM TERNAVA

M. G. (1981), J. M. (1994), M. V (1994), M. G. (1984), S. M. (1993) i T. L. (1994) se terete da su za novac prebacivali Albance sa Kosova i Metohije preko državne granice put zemalja Zapadne Evrope.

Oni su uhapšeni u okviru velike policijske akcije na subijanju opšteg kriminala, a terete se za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su od sredine marta do sredine aprila ove godine, pronalazili osobe albanske nacionalnosti sa područja AP KiM koji su zainteresovani za ilegalno prebacivanje do zemalja Zapadne Evrope, koordinirali njihov prihvat i preuzimali ih na teritoriji Beograda, zatim prevozili do granice i organizovali im nedozvoljen prelazak državne granice, precizira se u saopštenju MUP-a.

Novac koji su uzimali na ovaj način delili su između sebe, u zavisnosti od uloge koju su u grupi imali.

Policija je prilikom pretresa stana koje osumnjičeni koriste pronašla i oduzela osam mobilnih telefona, kao i dva putnička vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: