Albanska opozicija potvrdila bojkot izbora

Ujedinjena albanska opozicija ne priznaje odluku Izbornog kolegijuma koji nije uvažio uredbu predsednika Iljira Mete o odlaganju izbora i ostaju pri bojkotu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2019.

21:05

Albanska opozicija potvrdila bojkot izbora
Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Ujedinjena albanska opozicija ne priznaje odluku albanskog Izbornog kolegijuma koji nije uvažio uredbu predsednika Iljira Mete o odlaganju izbora, te ostaju pri svom stavu da 30. juna neće biti održani lokalni izbori u toj zemlji, prenosi A1on.mk.

"Ovu nedelju narodni protesti će kulminirati. Ovo nisu izbori. Mi ih ne priznajemo, ovo su izbori gospodina Rame i mi ćemo poštovati uredbu predsednika Mete o odlaganju izbornog procesa. 30. juna neće biti izbora, naš otpor će biti još veći. Mi ćemo biti tamo da se suočimo sa novom političkom huntom u svakom delu Albanije. Ove izbore ne priznajemo. Opasnost ove grupe je toliko velika što opravdava svaku vrstu otpora", izjavio je nakon sastanka ujedinjene albanske opozicije Dašamir Šehi iz Pokreta za nacionalni razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: