Nemačka: Jedan pilot poginuo posle sudara aviona, drugi preživeo

Jedan pilot je poginuo posle sudara dva nemačka vojna aviona na severoistoku Nemačke, javila je televizija N-TV, dok je pilot drugog aviona pronađen živ.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:06

Nemačka: Jedan pilot poginuo posle sudara aviona, drugi preživeo
Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Nemačke vazduhoplovne snage potvrdile su da su se njihova dva vojna aviona srušila nakon što su se sudarila na severoistoku te zemlje, a piloti su uspeli da se katapultiraju.

Lokalna radio-stanica "Ostzefele" izvestila je da su se avioni sudarili malo pre 14.00 časova blizu jezera Miric, oko 100 kilometara od Berlina.

"Oni su, zajedno sa trećim jurofajterom, bili u vazdušnoj patroli", objavila je nemačka vojska na Tviteru.

"Pilot trećeg avona je posmatrao sudar i izvestio da su se dva padobrana spustila na zemlju", prenosi Rojters. Ali dok je jedan od pilota pronađen živ u krošnji drveta ubrzo nakon sudara, prema radiju "Ostzefele", policija je javila televiziji N-TV da je drugi pilot poginuo.

Video-snimak koji je objavljen na internetu ubrzo nakon sudara pokazao je dva oblaka dima koji se dižu sa tla.

Dnevni list "Šferiner folkscajtung" izvestio je da je pad olupina na tlo prouzrokovao šumske požare i da su možda pogođena naseljena područja, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: