"Metak prema Iranu, požar za SAD"

Iranska vojska upozorila je SAD da će najmanji napad na njenu teritoriju imati razarajuće posledice za američke interese u regionu.

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

12:14

Ilustracija: Depositphotos/ jackmalipan

"Ispaljivanje jednog metka prema Iranu će izazvati požar za interese Amerike i njenih saveznika" u regionu, izjavio je brigadni general Abolfazl Šekarči, potparol Generalštaba združenih iranskih oružanih snaga, prenela je agencija Tasnim.

"Ako neprijatelj, posebno Amerika i njeni saveznici u regionu, učine grešku i ispale metak na bure baruta na kojem se nalazi Amerika, onda će se njeni interesi zapaliti", rekao je iranski general i dodao da je cilj "neprijatelja" posebno Izraela da razoruža Iran.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u petak da je u poslednjem trenutku odustao od vazdušnih napada na Iran kako bi izbegao ljudske žrtve ali je zadržao pretnje odmazde Teheranu koji je dan ranije oborio američku vojnu bespilotnu letelicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: