Hapšenja u Albaniji zbog uništavanja izbornog materijala

Albanska policija uhapsila je pet pristalica opozicije zbog navodnog oštećenja glasačkih kutija i dokumenata kako bi sprečili lokalne izbore u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.06.2019.

16:40

Hapšenja u Albaniji zbog uništavanja izbornog materijala
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Policija u Albaniji takođe je optužila uhapšene za fizičke napade na policajce za vreme službe, dok su napadali izborne kancelarije u gradu Skadru na severu Albanije.

Sukobi između pristalica opozicionih stranaka i policije nastavili su se danas.

Albanski mediji izvestili su da je najmanje pet civila i policajaca povređeno.

Albanska opozicija bojkotuje lokalne izbore u toj zemlji planirane za 30. jun i zapretila je da će ih blokirati.

Vlada u Albaniji pod vođstvom Edija Rame, i pored odluke predsednika Mete o odlaganju izbora, insistira da se izbori sprovedu prema prvobitnom planu.

Juče je predsednik Ilir Meta najavio ambasadorima zemalja-članica EU da će izvesti vojsku na ulicama ukoliko se izbori ne otkažu, jer, kako je naveo, dobio informacije od stranih službi da će biti nereda na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: