Let MH17: Tužilac istražuje lanac komande

Tužilac u slučaju obaranja aviona Malezija erlajnsa izjavio je da tužilaštvo želi da zna sve o lancu komande koji je doveo do ispaljivanja projektila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.06.2019.

16:20

Let MH17: Tužilac istražuje lanac komande
Ilustracija: GettyImages/Maja Hitij

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj umešanosti Kremlja, Fred Vesterbeke je rekao da će istraživati taj lanac koliko god bude trebalo, prenosi AP.

"Želimo da imamo što bolji uvid u lanac komande i u to ko je sve bio umešan. U tom smislu nećemo postavljati sebi nikakva ograničenja", naveo je Vesterbeke.

Za obaranje malezijskog aviona MH17 u julu 2014. godine, osumnjičene su četiri osobe, koje će se suočiti sa optužbama za ubistvo na suđenju, koje je zakazano za mart naredne godine u Holandiji, javio je danas ranije Rojters pozivajući se na navode porodica žrtava.

Istražitelji su objavili imena četvoro osumnjičenih, od kojih je troje ruskih i jedan ukrajinski državljanin, pet godina nakon što je putnički avion raketom oboren iznad teritorije, koja je pod kontrolom proruskih snaga u Ukrajini.

Četvoro osumnjičenih smatra se odgovornim za transport raketnog sistema, koji je upotrebljen za obaranje aviona MH17.

Istražitelji su poručili da će tražiti od Rusije da izruči osumnjičene, koji su locirani u toj zemlji, dok se veruje da se državljanin Ukrajine nalazi u Ukrajini.

Suđenje će početi 9. marta 2020. godine u Holandiji, dodaju istražitelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: