Previranja u BNV; Džudžo: Smenjuje me proalbanski lobi

Esad Džudžo, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, čija se smena traži nakon sukoba sa Sulejmanom Ugljaninom izjavio da sve to radi "proalbanski lobi".

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.06.2019.

10:38

Previranja u BNV; Džudžo: Smenjuje me proalbanski lobi

Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtev tog veća rukovodstvu Sbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbedi tzv. specijalni status.

Džudžo je objašnavao da je to urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste većnika Vakat je, koja je u partnerskom odosu sa listom Samoopredeljenje.

U međuvremenu, lista Samoopredeljenje zatražila je da Džudžo podnese ostavku, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Veće.

Politika piše da je Džudžo sada u dilemi - kako da od kuće sazove sednicu BNV do 27. juna, kada se navršava šest meseci od poslednje sednice tog tela. Time bi se, kako se navodi, izbeglo predviđeno uvođenje privremenih mera u ovaj nacionalni savet.

Ako sazove sednicu, Džudžu preti smena, ako je ne sazove - slede privremene mere."U svakom slučaju, ja ću biti označen kao krivac, kako bi neko imao opravdanja za svoje propuštene šanse", rekao je Džudžo za Politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: