Borba za pšenicu: U Siriji deset mrtvih u podmetnutim požarima

Najmanje deset ljudi stradalo je u poslednja 24 sata u podmetnutim požarima na poljoprivrednim poljima na severoistoku Sirije

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 16.06.2019.

22:00

Borba za pšenicu: U Siriji deset mrtvih u podmetnutim požarima
Ilustracija: Depositphotos/zabelin

Ovo je saopštila opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava i dodala da je u pitanju borba za pšenicu između sirijskih i kurdskih vlasti.

Odgovornost za neke požare su preuzeli džihadisti Islamske države, a među žrtvama su civili i pripadnici arapsko-kurdske koalicije koji pokušavaju da gase vatru, dodala je opservatorija.

U tim požarima, od kojih neki još nisu ugašeni, povređeno je pet osoba, saopštili su izvori bliski Crvenom polumesecu.

U Siriji su poslednjih nedelja izbili požari na poljima sa pšenicom.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 350.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: