"Kraljevina ne želi rat u regionu, ali nećemo oklevati da se suočimo sa pretnjom"

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman optužio je Iran za napade na tankere u Omanskom zalivu i poručio da Rijad neće oklevati da odgovori na pretnje.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

20:22

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

"Kraljevina ne želi rat u regionu. Ali nećemo oklevati da se suočimo sa pretnjom našim građanima, suverenitetu i vitalnim interesima", rekao je saudijski princ za list "Ašark al-Avsat".

Salman, koji je i ministar odbrane, tvrdi da je problem u Teheranu i nigde drugde, preneo je AP.

"Iran je uvek strana koja izaziva eskalaciju u regionu, izvodi terorističke i kriminalne napade direktno ili preko svojih milicija", rekao je on.

Istakao je i da su američko-saudijski odnosi ključni za postizanje regionalne stabilnosti i sigurnosti.

Tenzije u Persijskom zalivu eskalirale su kada su SAD poslale nosač aviona i druge brodove u region, a Vašington optužuje Teheran i za napad na naftne tankere u četvrtak što Iran negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: