Tabla zahvalnosti SAD na zgradi KC Niš na meti huligana FOTO

Nepoznata lica oko 3 h gađala su plavom farbom tablu zahvalnosti američkoj Vladi, vojsci i narodu na zgradi Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

Izvor: Beta

Subota, 15.06.2019.

11:44

Tabla zahvalnosti SAD na zgradi KC Niš na meti huligana FOTO
Screenshot/O2

Reč je o tabli zahvalnosti za američke donacije medicinske opreme vredne preko 400.000 evra.

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić na svom fejsbuk profilu napisao je da su tablu pod okriljem mraka gađali "junaci otadžbine".

On je naveo da je opremom koja je dobijena od američkih prijatelja operisano i spaseno do sada preko 500 najtežih pacijenata i da je Klinika za kardiohirurgiju ponosna na saradnju koju ima sa američim prijateljima.

"Još jednom se zahvaljujemo na pomoći koju nam pružaju. Izvinjavamo se na skrnavljenju obeležja od strane onih koji misle da znaju šta rade, a u stvari ne znaju. Pretnja "junaka otadžbine" da će svi srpski izdajnici biti pobijeni nas ne plaši, naprotiv, u nas u včvršćuje nas u uverenju da smo na pravom putu", napisao je Milić.

U svojoj objavi je naveo i to da je pre desetak dana, neko (nadležni organi još ne znaju ko) skinuo sa liste čekanja te klinike 28 bolesnika sa obrazloženjem da su "operisani", a da ti pacijenti nisu ni primljeni u bolnicu.

"Ti pacijenti koji su skinuti sa liste se više se "ne vide" i ne bi bili pozvani sa naše klinike za intervenciju, čime su, u suštini osuđeni na smrt čekajuci operaciju, koja je, makar papirološki "vec urađena"", istakao je Milić.

Nekome očito smeta, dodao je on, što je na klinici samo od početka ove godine operisano 200 kardiohirurških pacijenata, sa stopom smrtnosti od oko dva odsto.

Klinički centar Niš osudio gađanje farbom Klinike za kardiohirurgiju

Uprava ;Kliničkog centrа Niš, nа čelu sа generаlnim direktorom Zorаnom Rаdovаnovićem osudila je gađanje farbom Klinike za kardiohirurgiju koje se dogodilo noćas.

"Uprava KC Niš osuđuje ;vаndаlsko ponаšаnje nepoznаtog počiniocа, ili počinilаcа koji su noćаs ničim izаzvаni i iz zа sаdа nepoznаtih rаzlogа, nаmerno oštetili imovinu držаve Republike Srbije i Kliničkog centrа Niš, kаdа su bаlonom, koji je bio nаpunjen fаrbom plаve boje, gаđаli zid i fаsаdu nа ulаzu u Kliniku zа kаrdiohirurgiju", rečeno je u saopštenju Uprave.

U saopštenju se navodi da je prilikom gađanja ;nаmerno ili nenаmerno, oštećenа i spomen pločа zаhvаlnosti аmeričkom nаrodu, vojsci i Vlаdi, nа kojoj se nаlаzi i grb аmeričke Kopnene vojske, а koju je, 21. junа prošle godine u znаk zаhvаlnosti zbog donаcije Vojske SAD od 400.000 dolara nаmenjene Klinici zа kаrdiohirurgiju, rukovodstvo te Klinike pred medijimа i jаvnosti i svečаno otkrilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: