Osumnjičeni za ubistvo biznismena u problemu, niko neće da ga brani?

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića u velikom je problemu jer advokati neće da ga zastupaju, piše štampa u RS.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2019.

08:11

Osumnjičeni za ubistvo biznismena u problemu, niko neće da ga brani?

Đukanović je osumnjičen i za ubistvoKrunićevog radnika obezbeđenja Žarka Pavlovića, kao i za ranjavanje vozača Gorana Ilića. Sproveden je u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci.

On se pre toga predao policiji Kantona Sarajevo, koja ga je predala MUP-u Republike Srpske. Đukanović je u banjalučki zatvor dovezen uz jake mere obezbeđenja, a prema najavama iz MUP-a u pritvoru bi trebalo da provede mesec dana.

U Republičkom tužilaštvu ipak poručuju da će se sutra na ročištu izjasniti o dužini pritvora, dok bi tužilac trebalo Đukanovića da sasluša naredne sedmice, prenela je Radio televizija RS.

Pozivajući se na svoja saznanja portal Srpskainfo piše da se Đukanović nalazi u velikom problemu, jer niko od advokata neće da ga brani. Izvor portala da su tokom dana banjalučki advokati redom odbijali da brane osumnjičenog ubicu.

"Ovakva situacija će morati da bude rešena u narednom periodu tako što će biti imenovan neko od advokata po službenoj dužnosti koji će zastupati osumnjičenog u budućem postupku", naveo je isti izvor.

Odbegli Đukanović se predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obavešteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.
"Mi ne znamo gde je on bio sve ovo vreme, da smo znali mi bi ga uhapsili. Sinoć se predao u policijsku upravuu Ilidža i mi smo preuzeli lice", rekao je direktor Policije RS, Darko Ćulum.

U MUP-u nisu mogli da otvrde informaciju koja se pojavila u medijima da je Đukanović negirao bilo kakvu umešanost sa ovim zločinom.

Policija i dalje traga za belim "golfom sedam", korišćenim u noći ubistva Slaviše Krunića, koji bi mogao da da nove dokaze u daljem postupku protiv Đukanovića.
Portparolka MUP-a Mirna Miljanović pozvala je gradjane da, ukoliko primete ovo vozilo, prijave policiji.

Krunić je 22. aprila ubijen nedaleko od svoje porodične kuće. U pucnjavi je ubijen i njegov radnik obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen je vozač Goran Ilić. U razmeni vatre ubijen je i napadač Željko Kovačević.

Dva dana nakon pucnjave uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbeđivao suprugu i decu ubijenog Krunića, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: