"Loše joj se piše ako Rusija bude napadnuta": Poljska između dve vatre

Ruski poslanik Vladimir Džabarov izjavio je da je Moskva zabrinuta zbog planova Vašingtona da rasporedi špijunske bespilotne letelice i pošalje trupe u Poljsku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.06.2019.

11:04

Foto: EPA-EFE/Marcin Bielecki

On je dodao da bi Poljska mogla biti pogođena osvetničkim napadom ako bi Rusija bila napadnuta, javlja Rojters pozivajući se na Interfaks.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da razmatra mogućnost premeštanja dodatnih 2.000 američkih vojnika u Poljsku iz Nemačke ili neke druge evropske zemlje.

On je, međutim, na sastanku sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom u Vašingtonu napomenuo da konačna odluka o tome još nije doneta, javio je AP.

Tramp je kazao da SAD imaju razmeštene desetine hiljada vojnika u Nemačkoj već "dugo, dugo vremena" i da će verovatno premestiti "izvestan broj" njih u Poljsku, ako se "dogovorimo da to uradimo".

On je dodao da je Poljska zainteresovana da kupi više od 30 aviona F-35 od SAD.

Poljski zvaničnici su lobirali za dodatne snage već više meseci i nadali se stalnoj američkoj bazi za koju su naveli da bi mogla biti nazvana "Fort Tramp", navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: