Mogerinijeva spremna da S. Makedoniji i Albaniji dobiju datum

Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, u Briselu se sastao s visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

07:26

Mogerinijeva spremna da S. Makedoniji i Albaniji dobiju datum
Sean Gallup/Staff/Getty images

Kako prenosi makedonski portal Portalalb, Mogerinijeva je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu.

"Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje", rekla je Mogerini, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti gra]ana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

„Gra]ani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će tako]e biti važno za stabilnost regiona “, rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: