Uskoro se sastaju Putin i Makron?

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, možda će se uskoro sastati, saopšteno je TAS-u iz Jelisejske palate.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2019.

17:00

Uskoro se sastaju Putin i Makron?
Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV/ SPUTNIK/KREMLIN

Ipak, do kraja ove sedmice takvi razgovori nisu zakazani.

"Ove sedmice razgovori između dva predsednika nisu zakazani, ali uskoro će možda imati priliku da održe sastanak", izjavio je portparol komentarišući Makronovu izjavu o predstojećim razgovorima sa Putinom.

Portparol nije izneo detalje o mogućem mestu sastanka.

U jučerašnjem intervjuu švajcarskoj televiziji RTS, Makron je rekao da je važno dati novi zamah strateškom dijalogu sa Rusijom.

On je, takođe, govorio o planovima za održavanje "novih sveobuhvatnih i sadržajnih razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u bliskoj budućnosti".

Makron je naglasio da bi voleo da razmeni mišljenje sa Putinom ne samo kao francuski predsednik, već i kao predsednik Grupe sedam (G7).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: