Španija protiv članstva Kosova u Interpolu

Državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković sastala se u Madridu sa generalnom direktorkom za međunarodne odnose MUP-a Španije Elenom Garson Otamendi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2019.

16:00

Španija protiv članstva Kosova u Interpolu
Foto: MUP Srbije

Popović Ivkovićeva se zahvalila na principijelnom stavu te zemlje o nepriznavanju kosovske nezavisnosti, kao i na podršci glasanjem protiv članstva tzv..Kosova u Interpolu.

Popović Ivkovićeva je na sastanku u Madridu zahvalila i na kontinuiranoj podršci Španije našoj zemlji, saopštio je MUP Srbije.

Ona je sa Elenom Garson Otamendi razgovarala o unapređenju saradnje policija dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Generalna direktorka MUP-a Španije istakla je da ta država poštuje teritorijalni suverenitet Srbije i da će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku argumentaciji Srbije protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.

Na sastanku je bilo reči i o borbi protiv organizovanog kriminala, a Popović Ivkovićeva i Garson Otamendijeva saglasile su se da je saradnja dva ministarstva na visokom nivou i da je u prethodnom periodu rezultirala nizom zajedničkih uspešnih akcija.

Popović Ivkovićeva je istakla odličnu saradnju srpske i španske policije na strateškom i operativnom nivou, posebno u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i najavila uskoro formiranje zajedničkih istražnih timova.

Ona je, takođe, ukazala da je Španija primer dobre prakse u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da su iskustva policijskih službenika te zemlje u ovoj oblasti dragocena za MUP Srbije, koje je intenziviralo rad na unapređenju rezultata u ovoj oblasti.

Elena Garson Otamendi je ukazala da je saradnja policija dve zemlje odlična i izrazila uverenje da će ona u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Biljana Popović Ivković i Elena Garson Otamendi razgovarale su i o sveukupnoj saradnji Srbije i Španije, a Popović Ivkovićeva je istakla da će nedavno uvedena direktna avionska linija od Beograda do Madrida učvrstiti i produbiti prijateljske odnose dve zemlje, ali i dati doprinos unapređenju privredne i ekonomske saradnje.

Tokom posete Španiji, Biljana Popović Ivković se sastala i sa generalnom direktorkom Generalne direkcije za rodno zasnovano nasilje grada Madrida Marijom Naredo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: