"Da ne zalazim u detalje, sporazum o priznanju najkasnije marta 2020"

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je da bi sporazum sa Beogradom mogao da se postigne do proleća naredne godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2019.

09:48

Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

"Na osnovu sastanaka koje sam imao prethodnih nekoliko nedelja, da ne zalazim u detalje, očekujem da se dijalog Kosova i Srbije zaključi do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju", rekao je Hodžaj, prenosi Klan Kosova.

On tvrdi da dijalog nema mnogo veze sa onim što će Beograd dobiti.

"On ima veze sa tim da li želimo da se zastava Kosova podigne u UN ili da čekamo još 10 godina. Kasna dostignuća jednog naroda nisu dostignuća. Ako uspete da se pridružite UN 2030. godine, pitanje je kakva će tada biti organizacija UN, kakav će biti međunarodni poredak", rekao je Hodžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: