Vučić komentarisao izjavu Servera: Taj film neka zaboravi i on i svi drugi

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman na kompromis za rešenje kosovskog problema, ali da nije spreman da Beograd dâ sve, a da ne dobije ništa.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.06.2019.

13:10

Vučić komentarisao izjavu Servera: Taj film neka zaboravi i on i svi drugi
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je tako prokomentarisao izjavu profesora vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins i eksperta za Balkan Danijela Servera da Vučić nije spreman za istorijski kompromis.

"Ja sam spreman za kompromis, ali nisam spreman da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa. Taj film neka zaboravi i on i svi drugi", rekao je Vučić.

Danijel Server, profesor Univerziteta Džons Hopkins i albanski lobista, rekao je za Glas Amerike da se ljudi u Vašingtonu "zanose" time da je srpski predsednik spreman da napravi istorijski kompromis.

On nije precizirao šta podrazumeva pod istorijskim kompromisom, ali je u više navrata u ranijim intervjuima ponavljao da ishod pregovora Beograda i Prištine treba da bude uzajmno priznanje i članstvo Kosova u UN.

Server je kritikovao i administraciju predsednika Donalda Trampa, i konstatovao da Tramp govori šta god želi, a jedan od rezultata je slabljenje Sjedinjenih Država, te da će se "stvari povratiti" posle odlaska aktuelne administracije u Vašingtonu.

"Narednih dana sa Srbima iz CG o njihovim problemima"

Predsednik Vučić najavio je da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima Srba iz Crne Gore, kako bi našli način da se pomogne Srbima u toj državi, a da se ne meša u njena unutrašnja pitanja.

Vučić je, upitan da prokomentariše pismo koje mu je uputio Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori povodom novog zakona kojim bi SPC bila oduzeta imovina, odnosno hramovi, rekao da je pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori veoma teško i ozbiljno.

"Šta smo mi sebi uradili u periodu od 2005, 2006...? Ali videćemo kako našem narodu da pomognemo, a da se ne mešamo u unutrašnje stvari druge države", rekao je Vučić.

Između ostalog, u pismu je navedeno da su Srbi u veoma teškom položaju u Crnoj Gori i zatraženo od Vučića da ih zaštiti. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da mu ne bi smetalo da se svi političari udruže protiv njega, jer se, kaže, ne plaši narodne volje.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što Vuk Jeremić hvali ministra Ivicu Dačića, odnosno da li je to cena koalicije sa Bastaćem na Starom gradu, da li se svi pripremaju za izbore, ili Dačić Jeremiću čuva kadrove u Ministarstvu spoljnih poslova.

Vučić je rekao da mu je svejedno šta ko kome čuva i da mu je generalno drago kada se međusobno hvale.

"Neka svi rade svoj posao, ja ću da radim svoj, a narodne volje se nisam plašio nikada", rekao je Vučić.

On je dodao da nije tajna da će, kao i na prethodnim izborima, svi želeti samo jednu glavu i da se dočepaju vlasti po svaku cenu.

"Ja se ne bavim kalkulacijama i dodvoravanjem političarima. Ja se ovim poslom bavim da bih uradio nešto za svoj narod", rekao je Vučić.

On je rekao da mu ne smeta da se udruže svi sa svima.

"Mogu svi sa svima, sa svim Bastaćima, mogu da otimaju znakove i odvojeno i zajedno, narod će da odluči da li su oni bolja vlast, oni koji su opljačakli i razorili zemlju, ovi iz DOS-a, koj imaju po petsto miliona evra. Ja ću narod da poštujem", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: